Hledat
Hledat

Kondenzační kotle Protherm

Proč nahradit můj stávající kotel za kondenzační?

Nové evropské směrnice udávají tři nové cíle, kterých má být dosaženo do roku 2020:

  • Snížit emise skleníkových plynů o 20%
  • Zvýšit využívání obnovitelných zdrojů energie o 20%
  • Zvýšit energetickou účinnost o 20%

Od září roku 2015 nové evropské směrnice stanovují minimální požadavky na účinnost a emisní limity pro spotřebiče pro vytápění a ohřev teplé vody. Po tomto datu běžné plynové kotle s nuceným odtahem spalin, které nesplňují nové požadavky, není již možné vyrábět.

Prohlédněte si naši nabídku kotlů

Jak funguje kondenzační kotel

Konstrukce kondenzačních kotlů umožňují využít kondenzační teplo díky velké ploše výměníku. Po předání primárního tepla ze spalin dochází k jejich dalšímu ochlazení až na teplotu, která se nachází pod hodnotou rosného bodu. Jestliže se teplota pohybuje v této oblasti, vodní pára obsažená ve spalinách kondenzuje, a tím je tepelná energie dodatečně předávána do topného systému.

Jaké jsou výhody kondenzačního kotle

V porovnání s klasickými kotli umožňuje kondenzační kotel redukovat spotřebu plynu až o 30 % a snížit emise škodlivin NOx a CO. Kondenzační kotle jsou bezpečné, velmi tiché, efektivní a snadno nastavitelné. V kombinaci s regulátory zaručují vždy správnou teplotu a maximální pohodlí.

Proč si vybrat kondenzační kotel Protherm

Dlouholeté zkušenosti nám umožňují těžit z mnoha účinných řešení, která se v roce 2015 stala standardem. I po instalaci vašeho nového kondenzačního kotle se můžete spolehnout na širokou síť našich autorizovaných servisních firem, které vám zajistí kvalifikovanou podporu a perfektní služby, jako je například rozšíření standardní záruky až 5 let.

5letá záruka na kondenzační kotle

Značka Protherm nabízí možnost zakoupit si pro kondenzační kotle certifikát prodloužené záruky na 5 let. Certifikát lze zakoupit u našich smluvních servisních partnerů.

Poptávka kotle

Uvažujete o koupi nového kondenzačního kotle? Nezávaznou poptávku nám můžete poslat prostřednictvím našeho formuláře. Naši obchodně-techničtí zástupci vás budou kontakovat.