Hledat
Hledat

Co je to jednopodlažní topný systém?

Plynový systém vytápění zásobuje jedno patro samostatně stojícího domu nebo bytového domu přesně takovým množstvím tepla, jaké si obyvatelé přejí. U plynového kombinovaného systému vytápění je ohřívána také teplá voda.

Jednopodlažním systémem vytápění jsou obvykle prostorově úsporná, nástěnná zařízení - plynové kotle nebo kombinace nástěnného kotle a ohřívače vody, které vyžadují více místa. Velikost nádrže na teplou vodu je dána spotřebou vody ve vaší bytové jednotce.

Jednopodlažní systémy vytápění mají několik výhod: Fakturace za vytápění je pro každý byt samostatná. Protože každá bytová jednotka má vlastní kotel, existují pro každou domácnost také samostatné smlouvy s dodavatelem zemního plynu, což usnadňuje případnou změnu dodavatele. Zdroj tepla, který je také umístěn na příslušném podlaží, nevyžaduje kotelnu. Cesta potrubím k radiátorům a odběrným místům teplé vody je velmi krátká, takže dochází pouze k zanedbatelným tepelným ztrátám. Jedinou nevýhodou je omezení výběru paliva, které je omezeno pouze na zemní plyn.

Zpět k přehledu