Hledat
Hledat

Co je to kombinovaný kondenzační kotel?

„ Kombinovaný kondenzační kotel“ nebo jen „kondenzační kotel“ je výraz pro nástěnný zdroj tepla, který využívá moderní kondenzační technologii. Kondenzační kotle mohou být určené výhradně pro vytápění, pro ohřev teplé vody nebo jako kombinované zařízení.

Kompaktní nástěnné kotle prošly vývojem z nízkoteplotních kotlů. Výměna za nový kondenzační kotel je tedy velmi snadná, díky stejnému připojení. Kondenzační kotle dokáží uspořit až 10% nákladů na vytápění v porovnání s původními kotli a to díky kondenzační technologii, která dokáže využít teplo z odpadních plynů vznikajících spalováním. Zvyšuje se tak účinnost a využití téměř veškeré energie je přidanou hodnotou těchto kotlů. Nedochází k žádné ztrátě energie jako v případě starších kotlů. Jako palivo je nejčastěji využíván zemní plyn, popř. kapalný plyn - propan.

Díky vysoké účinnosti a s ohledem na ochranu životního prostředí je kondenzační technologie zákonným standardem pro konvenční topnou technologii, vztahují se na ni tak státní dotace. Výměna kotle za nový kondenzační se tak opravdu vyplatí.

Zpět k přehledu