Hledat
Hledat

Co je to kondenzační technologie?

Kondenzační technologie dokáže k vytápění využívat nejen energii získanou spalováním plynu nebo oleje, ale umí také využít kondenzované spalinové plyny. Je tak maximálně efektivní a vyplatí se hned několikrát:

Kondenzační technologie šetří náklady na vytápění i životní prostředí a to tím, že razantně snižuje emise CO2. Co se týče výhřevnosti, kondenzační technologie dosahuje více než 100% hodnoty.

Kondenzační technologii je možné použít kdekoli, nicméně nejvhodnější je dobře izolovaný prostor s podlahovým vytápěním. Existují jak systémy se spotřebiči závislými na vzduchu v místnosti, které se spoléhají na přívod čerstvého vzduchu z místnosti ve které jsou instalovány, tak systémy nezávislé na vzduchu v místnosti, které přivádějí potřebný vzduch z venkovního prostředí speciálním odkouřením. Toto je nutné zvážit již před samotným pořízením takového systému.

Díky šetrnosti k životnímu prostředí a vysoké účinnosti jsou na kondenzační technologii poskytovány státní dotace. Pokud chcete vytápět ještě efektivněji, můžete rozšířit systém vytápění o solární systém, na který lze také získat dotace.

Zpět k přehledu