Hledat
Hledat

Co je to regulátor vytápění?

Regulátor vytápění je regulační jednotka, která reguluje teplotu v radiátorech. Za pomoci vnitřních a vnějších čidel (u moderních zařízení) porovnává aktuální teplotu s požadovanou teplotou. V případě rozdílných teplot je otopná voda upravena dle nastavené topné křivky.

Manuální, jednoduché termostaty jsou vybaveny otočným voličem se stupnicí od symbolu sněhové vločky po hodnotu 5. Moderní bezdrátové, elektronické a poloautomatické regulátory jsou ovládány mikropočítačem. Nastavením různých parametrů, jako například vnitřní teplota, při které dojde k automatickému vypnutí systému vytápění nebo časový interval, kdy spíte a není nutné vytápět na vyšší teplotu, dokáže významně snížit náklady na vytápění.

S nejmodernějšími typy regulátorů můžete ovládat teplo ve svých místnostech pomocí aplikace a také připojit regulátory vytápění k dalším senzorům v domě. Pokud je například otevřené okno, regulátor automaticky přizpůsobí teplotu a nevytápí místnost na plný výkon, navzdory klesající vnitřní teplotě.

Zpět k přehledu