Hledat
Hledat

Co je to solární vytápění?

Solární systém vytápění je systém, který je poháněn solární energií, známou také jako solární tepelná energie. Solární vytápění lze použít jako systém vytápění, nebo je-li používán společně s kombinovanou jednotkou, lze jej použít také k přípravě teplé vody.

Solární topné systémy absorbují sluneční energii prostřednictvím střešních solárních trubicových kolektorů. Trubicové kolektory obsahují solární kapalinu, která se zahřívá. Výměník tepla přenáší generované teplo do systému vytápění a / nebo na přípravu teplé vody. Pokud máte solární akumulační zásobník, můžete toto teplo využít i později, když už slunce nesvítí.

Vzhledem k tomu, že solární energie není po celý rok plně k dispozici, solární vytápění se obvykle používá jako doplňkový zdroj tepla pro konvenční topný systém, jako je plynový kondenzační kotel, s výjimkou prázdninových domů, které se využívají pouze v letních měsících. Solární vytápění výrazně snižuje vaše náklady na vytápění, chrání životní prostředí a šetří zdroje. Jelikož se jedná o obnovitelnou energii, solární vytápění je dotováno státem.

Zpět k přehledu