Hledat
Hledat

Co je to solární zásobník?

Elektřina vyrobená pomocí fotovoltaického systému nebo teplo vyrobené pomocí solárního systému je akumulováno pro pozdější použití. Tím se optimalizuje účinnost vaší solární soustavy. Stejně jako všechny systémy využívající obnovitelnou energii mají i solární akumulační systémy nárok na státní dotace. Bez solárního zásobníku můžete přebytečnou elektřinu generovat do veřejné rozvodné sítě, ale teplo zůstane nevyužité. Nebude mít ani energii pro případ nižšího slunečního svitu.

Solární akumulační jednotky pro elektřinu, generovanou fotovoltaickými systémy, jsou solární baterie vyrobené z velkých lithium-iontových baterií v různých konfiguracích, které jsou vybaveny systémem pro správu baterií a regulátorem nabíjení. Solární zásobníky elektřiny mohou mimo jiné poskytnout elektřinu potřebnou pro provoz tepelného čerpadla, pokud se chcete zcela spolehnout na obnovitelné energie.

Solární tepelné akumulační jednotky jsou zásobníky, které jsou izolovanými nádržemi na vodu různých velikostí, které vyhovují vašim potřebám vytápění. Dodávají teplou vodu pro topný systém a odběrná místa teplé vody a v případě potřeby zapnou solární čerpadlo, které čerpá další teplo ze solárních kolektorových trubek.

Zpět k přehledu