Hledat
Hledat

Co je to vysoce účinné čerpadlo?

Vysoce účinná čerpadla jsou speciální nízkoenergetická oběhová čerpadla. Svůj výkon přizpůsobují aktuální potřebě vytápění. Tato čerpadla jsou dostupná pro systémy vytápění, přípravu teplé vody a také solární systémy.

U systémů vytápění zajišťují vysoce účinná čerpadla přenos otopné vody ze zdroje vytápění přímo do zásobníku nebo radiátorů. Ochlazená voda je poté zpět odčerpána.

Při použití pro teplou vodu se vysoce účinná čerpadla postarají o to, aby cirkulace teplé vody byla přizpůsobena vašim potřebám. V solárních termálních systémech dopravují vysoce účinná čerpadla ohřátou solární kapalinu ze solárních kolektorů do akumulační nádrže a ochlazenou kapalinu vracejí zpět do kolektorů.

Energeticky úsporná vysoce účinná čerpadla jsou obvykle napájena motorem s permanentním magnetem a lze je ovládat elektronicky. Výsledkem je, že vysoce účinná čerpadla využívají méně než čtvrtinu elektřiny běžných jednostupňových čerpadel. Proto také šetříte dvěma způsoby: náklady na energii a také elektřinu. Moderní modely také často obsahují inteligentní funkce, které vám umožní ovládat vysoce účinná čerpadla pomocí aplikace. Diagnostické programy, které lze spustit pomocí aplikace, také usnadňují provádění hydraulického vyvážení.

Zpět k přehledu